Zelf tassen maken

Je kunt een cursus volgen op een suffe volksuniversiteit, hobbyclub of dameskransje, maar het is toch veel leuker om zelf tassen te maken, thuis, op een regenachtige dag, met de kinderen? Zelf tassen maken met kinderen is gezellig, niet moeilijk en je houdt er een leuk cadeau voor oma of voor je gymspullen aan over. In de meeste gevallen kost het zelfs niets.

Zelf tassen maken met oude kleding

Kinderen groeien zo snel! Met een oude broek die niet meer past kun je zelf tassen maken. Knip bijvoorbeeld van de broek de pijpen af en naai ze dicht. Van de stof die overblijft maak je een of twee hengsels. Je kunt ook meerdere broeken tegelijk omtoveren in een hippe tas en de overgebleven stof voor andere tassen gebruiken als hengsel of versiering. Broeken met zakken erop zijn vooral handig om tassen van te maken. En hip!

Zelf tassen maken met oude tassen

Tassen die ouderwets zijn, waar de rits van stuk is of het hengsel niet meer mooi pimp je op met kinderkleding die te klein is: knoopjes op broeken en shirts, draadjes uit oude truien, hippe ritsen en drukkers en knip die broekspijpen maar weer af voor leuke stofjes!